0

Papier
Wat voor kopieerpapier gebruikt u? Het goedkoopste? Het witste? Wat dikker? Allemaal simpele vragen die gesteld kunnen worden over kopieerpapier. 

Waar moet u opletten als u kopieerpapier aankoopt:
- Wat voor gramsgewicht wilt u gebruiken? 80gr papier is het meest gebruikt maar print u zelf u facturen dan kan u bijvoorbeeld 90gr papier gebruiken. Worden de papier alleen intern gebruikt kan u ook kiezen voor 70gr of 75gr. 
- Hoe kan u zien wat de witheid van het papier is? Witheid wordt aangegeven in CIE hoe hoger dit getal is hoe witter het papier, bij goedkoop papier is de witheid vaak rond de 150CIE terwijl bij wat duurder papier of dikker papier is de CIE vaak rond de170. 
- Waarom loopt mijn printer vast? Dit kan te maken hebben met de dikheid van het papier let op niet gramsgewicht! Iedere papier soort wordt opgedikt, gebruikt u een papier soort met een laag CIE dan kan het zo zijn dat dit papier sneller kreukt door de warmte van u printer.
- Op sommige papiersoorten zijn er keurmerken wat houd dan in? Een PEFC, FSC of Nordic Swan keurmerk zijn milieu kenmerken waarmee aan wordt gegeven dat het papier van bomen is die hiervoor zijn gekweekt en niet illegaal zijn gekapt. Als het papier NEN2728 gecertificeerd is dan kan het papier verouderingsbestendig en kan tot wel 25 jaar bewaard bijven zonder dat er wat met het papier gebeurt.
Vind uw cartridge
Vind uw cartridge
Klanten vertellen / Social Media
Klanten vertellen / Social Media